XTB Vélemények – Mit várhatnak a magyar kereskedők

Ebben az áttekintésben az XTB-t (amely az X-Trade Brokers-t jelenti) nézzük meg. Megvizsgáljuk a bróker hátterét, kereskedési platformját, díjait és átfogó ajánlatát.


etoro

Az XTB az egyik vezető európai bróker, amely története eredetileg Lengyelországban kezdődött 2004-ben, és a világ egyik legnagyobb tőzsdén jegyzett brókere lett, mely 11 országban van jelen, például az Egyesült Királyságban, Lengyelországban, Németországban, Franciaországban és Törökországban. A világ legnagyobb felügyeleti hatóságai szabályozzák, köztük a Financial Conduct Authority (FCA), a KNF, a CySEC, valamint a belizei Nemzetközi Pénzügyi Szolgáltatási Bizottság.


Figyelmeztetés: Ennél a szolgáltatónál a lakossági befektetői számlák 77%-án veszteség keletkezik a CFD-kereskedés során. Fontolja meg, hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát” kockázati figyelmeztetést


Részletes információk az XTB-ről

  • Weboldal: www.xtb.hu
  • Tőkeáttétel: legfeljebb 1:30
  • Eszközök: CFD-k – Kriptovaluták, Forex, Indexek, Áruk, Részvény CFD-k, ETF CFD-k
  • Minimális letét: 0 HUF /EUR/USD
  • Demó számla: Igen, ingyenes, (30-napos lejárat)
  • Befizetés és készpénzfelvétel módja: Bank/Hitelkártya, banki átutalás, Paypal, Paysafe. A készpénzfelvétel 13 óráig kérésre, ugyanazon a napon feldolgozásra kerül. Ha később kérik, a következő nap.
  • Kriptovaluták: 9 egyéni kriptovaluta CFD pár és 16 kripto keresztpár (BTC vagy ETH ellen)

XTB Kereskedési Felület

Az XTB az xStation nevű kereskedési platformmal rendelkezik, amely a versenytársakkal szemben több mint kedvező feltételeket kínál. Számos funkciót tartalmaz, teljes mértékben testre szabható, és nagyon intuitív még egy kezdő kereskedő számára is - vagy a platform első használata esetén. Minőségi színvonala is elismert, mivel elnyerte a „Legjobb Kereskedési Platform 2016” díját, amelyet az Online Magánbefektetési Konferencia szavazott meg.

Az XTB egyik legnagyobb erőssége valószínűleg a kereskedési felülete. Az xStation élő audiokommentárt kínál a piacokról. Emellett makroökonómiai naptárat, egy sor technikai útmutatót, hangulat térképet, tőzsdei olvasót, valamint az oktatás fül alatt egy kiterjedt oktató videók részt (beleértve a nehézsúlyú kereskedők mint például a Lex van Dam és Jack Schwager leckéit is) biztosítja. Valós idejű teljesítménystatisztikákat nyújt, amelyek segítenek beazonosítani kereskedési szemléleted gyengeségeit. Lebontja a berögzött kereskedési magatartásodat, valamint megmondja azt is, hogy longolással vagy shortolással nyerhetsz-e többet, mennyi az átlagos kereskedési időtartamod, az általános profitod és így tovább.

Összességében a platform megbízhatósága és végrehajtási sebessége csúcsminőségű. Az egyetlen hátránya az, hogy míg a felület az asztali számítógépen magasan fejlett addig a mobilalkalmazásban ugyanezek a funkciók nem érhetők el, tehát ezt érdemes szem előtt tartanod, ha brókernek választod őket. Az XTB a népszerű MetaTrader 4 kereskedési platformot kínálja mind asztali, mind mobilkészülékre.

XTB demó számla

Az XTB ingyenes demó számlát kínál, amelyen a kereskedést gyakorolhatod. Miután megnyitottad a demo számlát, 100 000 dollárt kapsz, ami játékpénzként működik. Ennek a számlának a segítségével nem csak a kereskedést és a kereskedési stratégiákat gyakorolhatod, hanem a bróker összes tulajdonságát is tesztelheted. Az XTB demó számla használata 30 napra korlátozódik. Amint ez az idő letelik, a demo számla lejár és vagy új nyitsz egy újat, vagy pedig valódi pénzeszközökkel kezdesz el kereskedni.

XTB Díjak (spread-ek)

A kereskedési spreadek különösen versenyképesnek tűnnek ennél a brókernél, bár ez attól is függ, hogy az ügyfél milyen kereskedési számlát nyit. Az XTB kétféle fióktípust kínál: Standard (lebegő spread-ek) és Pro (STP). Példaként megemlítjük azt, hogy az EUR/USD esetén a lebegő spread 0,9 pip a Standard számlánál és 0,3 pip a Pro számlánál. A Pro számlák nyers piaci árakat használnak, de lot-onként 5,00 font jutalékot kell utánuk fizetni (ideértve a nyitást és a zárást is).

Kriptovaluták az XTB-vel

Az XTB a kereskedéshez kevesebb piacot kínál (1500) a brit versenytársakhoz képest, mint pl. a Plus500 vagy a CMC, előnye viszont a kriptovaluta kínálata, amely az eToro-jéval megegyező.

A kereskedők 9 különböző kriptovaluta (bitcoin (BTC), bitcoincash (BCH), ethereum (ETH), ethereum classic (ETC), dash, EOS, ripple (XRP), litecoin (LTC), stellar (XLM)) vagy 16 kriptokereszt vagy pár közül választhatnak, ahol longolni vagy shortolni tudnak a párokkal, például ETH/BTC-vel vagy NEO/BTC-vel. Tehát ha úgy gondolod, hogy az egyik kriptovaluta jobb, mint a másik, akkor most az elképzelésed valóra válthatod az XTB-vel. iota (MIOTA), a TRON, a zcash (ZEC) és a monero (XRM) szintén elérhetők.

Az XTB volt az egyik első bróker a CFD területén, amely kriptovalutákat kínált - 2017 júliusában elindította a bitcoin, ethereum, ripple, litecoin és dash CFD-ket, amelyek különféle Kriptovaluta díjakat nyertek el – megújult ajánlatával pedig jelentős lépést tett a Binance-al való versenyben, a kriptovaluta kereskedés egyik központi szereplőjével.

Támogatás, oktatás és elemzés

Az XTB platformja felülmúlhatatlan, támogatása és elemzése is a versenytársak fölé emeli azt. Jó hírű CFD szolgáltatóként, amely alapvető értékeként az átláthatóságot és a végrehajtás gyorsaságát helyezi az előtérbe, számos rangos díjat nyert, beleértve a Bloomberg EMEA # 1 helyezését az FX Accuracy 2018-at. Ha egy kereskedés megerősítését vagy egyszerűen csak inspirációt keresel, az XTB elemző csapata majdnem óránként publikál különféle cikkeket és kutatásokat, amelyek ingyenesen elérhetők a weboldalukon vagy a platformon keresztül.

A személyes számlakezelőket a számlanyitásakor nevezik ki, melyek támogatása magyar nyelven minden hétköznap 9-17-ig, angol nyelven 0-24 órában elérhető. Az XTB egy eseményvezérelt kereskedési csomagot is kiad, amely tartalmaz egy daytrading útmutatót (az ESMA tőkeáttételi korlátozásaira), valamint egy útmutatót arra vonatkozóan, hogy a politikai események, például az amerikai középtávú választások, a Brexit stb idején hogyan kereskedjünk. Összességében a tartalom oktató jellegű, érthető és gyakorlatias mind az új, mind pedig a tapasztalt kereskedők számára.

XTB Vélemények - Összefoglalás – Jó választás az XTB?

Összességében az XTB erőssége egyértelműen a felülete és az oktatási/elemzési kínálata. Az xStation nagyon intuitív és erőteljes felületnek tűnik, a támogató csapat könnyen elérhető, és szívesen válaszol bármilyen kérdésre. Ennek a brókernek a spreadjei versenyképesek. Ugyan nem büszkélkedhet ugyanolyan számú piaccal, mint más brókerek, több mint elegendő ajánlatot kínál mind kezdő, mind pedig a haladó kereskedők számára.

A lakossági CFD-számlák 77%-án veszteség keletkezik

Add a comment
NTExNmNiOD