XTB Betrouwbaar? | Ervaringen & Reviews

 

 

XTB

 

In deze recensie bespreken we XTB (wat staat voor X-Trade Brokers). We onderzoeken de achtergrond, het beleggingsplatform, tarieven en het algehele aanbod van deze broker.

 

XTB is een leidinggevende Europese broker die zijn oorsprong heeft in Polen in 2004, en het is een van de grootste beursgenoteerde brokers in de wereld met kantoren in 11 landen waaronder het VK, Polen, Duitsland, Frankrijk en Turkije. Het bedrijf staat onder toezicht van een aantal van ‘s werelds belangrijkste controlerende instanties waaronder de Financial Conduct Authority, KNF,CySEC en de International Financial Services Commission in Belize.

 

Wat behandelen we in onze XTB Review?

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 78% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Gedetailleerde informatie over XTB

  • Adres van de website:  www.XTB.com
  • Beleggingsinstrumenten: CFD’s – Cryptovaluta, Forex, Indices, Commodity’s, Share CFD’s, ETF CFD’s
  • Minimum storting €250, $250 of £250
  • Demo account: Ja, gratis (verloopt na 30 dagen)
  • Manieren van storten en opnemen: Debetkaart/credit card, bankoverschrijving, Paypal, Paysafe. Opnames worden dezelfde dag verwerkt wanneer aangevraagd voor 1 uur ‘s middags, en de volgende dag wanneer aangevraagd na dat tijdstip.
  • Cryptovaluta: 9 individuele cryptovaluta CFD paren en 16 Crypto crosses (tegen BTC of ETH)

Het beleggingsplatform van XTB

XTB heeft zijn eigen beleggingsplatform genaamd xStation dat meer dan gunstig afsteekt tegen concurrerende platforms. Het biedt een reeks aan mogelijkheden, is volledig aan te passen aan de eigen wensen, en is tamelijk intuïtief voor de beginnende belegger – of een beginnende gebruiker van het platform zelf. De kwaliteiten van het platform zijn niet onopgemerkt gebleven: het won de prijs voor ‘Beste beleggingsplatform 2016’ in een verkiezing georganiseerd door de Online Personal Wealth Awards.

 

Het platform is dan ook waarschijnlijk een van de sterkste punten van XTB. xStation biedt live commentaren van de markten, een macro-economische kalender, een reeks van technische indicatoren, een beleggersbarometer en aandelenscreener, een uitgebreide afdeling met video instructies te vinden onder het tabblad “educatie” (inclusief lessen van zwaargewichten in beleggen zoals Lex van Dam en Jack Schwager) en actuele prestatiestatistieken die u helpen de zwakheden in uw beleggingsstrategie bloot te leggen. Het analyseert uw beleggingsgedrag en zal aangeven of u meer verdient met long gaan of short gaan, wat de gemiddelde duur is van uw beleggingen, wat uw totale winst is, en meer.

 

 

Over het geheel genomen behoort de betrouwbaarheid en verwerkingssnelheid van het platform tot de top. Het enige nadeel is dat niet talle geavanceerde functies die tot uw beschikking staan op de desktop ook beschikbaar zijn in de mobiele app. Dat is dus iets waar u rekening mee dient te houden als u overweegt met XTB in zee tegaan. XTB biedt ook het populaire MetaTrader 4 beleggingsplatformaan voor zowel desktop als mobiel.

XTB demo account

Bij XTB kunt u gratis ook een demo account uitproberen waarop u een virtuele inleg van $100k bijgeschreven krijgt. Hier kunt u alles uitproberen, van alle mogelijke functies tot verschillende beleggingsstrategieën.

 

De tijd dat u gebruik kunt maken van het demo account is beperkt tot slechts 30 dagen. Daarna wordt uw account opgeheven en dient u een nieuw demo account te openen of verder te gaan met een live account.

De tarieven (spreads) van XTB

De spreads die in rekening gebracht worden voor transacties lijken zeer competitief te zijn bij deze broker, hoewel ze afhangen van het type beleggingsaccount dat de klant opent. XTB biedt twee verschillende accounts aan: Standaard (floating spreads) en Pro (STP). Om een voorbeeld te geven, de floating spread voor EUR/USD die als richtlijn genomen wordt, bedraagt 0.9 pip voor een Standaard account, en 0.3 pip voor een Pro account. Pro accounts bieden ‘raw market pricing’ maar brengen een commissie in rekening van £5.00 per lot (inclusief open en close).

Cryptovaluta met XTB

Hoewel XTB in vergelijking met zijn Britse concurrenten zoals Plus500 en CMC een lager aantal markten (1.500) biedt om in te beleggen, verslaat het deze bedrijven als het gaat om het aanbod van cryptovaluta. In dit marktsegment staat XTB op gelijke hoogte met bijvoorbeeld eToro.

 

Beleggers kunnen kiezen uit 9 individuele Cryptovaluta (Bitcoin, Bitcoin Cash, Dash, EOS, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin, Ripple, Stellar) of 16 Crypto ‘crosses’ of paren, waar u long of short kan gaan op paren als ETH/BTC of NEO/BTC. Dus als u van mening bent dat een cryptovaluta beter is dan een andere, kunt u dat in praktijk brengen met XTB. Miota, TRON, Zcash en Monero worden ook aangeboden.

 

Aangezien XTB een van de eerste brokers was die zich begaf op de markt voor CFD’s op cryptovaluta – verantwoordelijk voor de lancering van CFD’s op Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin en Dash in juli 2017, en daardoor de winnaar van verscheidene crypto-gerelateerde prijzen – toont het aangepaste aanbod aan dat er een belangrijke stap gezet is in de strijd met Binance om de spil te worden in het beleggen in cryptovaluta.

Ondersteuning, educatie en analyse

XTB heeft niet alleen het allerbeste platform, ook de geboden ondersteuning en analyse steken met kop en schouders uit boven die van de meeste concurrenten. Als een gerenommeerde aanbieder van CFD’s die transparantie en handelingssnelheid hoog in het vaandel heeft staan, heeft XTB een breed scala aan prestigieuze prijzen gewonnen waaronder Bloomberg’s EMEA #1 positie in FX nauwkeurigheidvoor 2018. Of u nu op zoek bent naar ondersteunde informatie voor een belegging of simpelweg inspiratie, XTB’s analyseteam publiceert bijna ieder uur artikelen en onderzoek. De publicaties zijn gratis te lezen op hun website of via het platform.

 

 

U krijgt een persoonlijke accountmanager toegewezen wanneer u een account opent, en er is 24-uurs ondersteuning beschikbaar. XTB publiceert ook beleggingspakketten die aansluiten bij de actualiteit, waaronder een gids voor daghandel (in het licht van de beperking van de leverage door de ESMA) en informatie over hoe om te gaan met politieke gebeurtenissen zoals de tussentijdse verkiezingen in de VS, Brexit etc. Alles bij elkaar is de inhoud erg educatief, eenvoudig te begrijpen en van praktische waarde voor zowel beginnende als ervaren beleggers.

Conclusie – is XTB een goede keuze?

Samenvattend kunnen we stellen dat de sterke punten van XTB duidelijk het platform en het educatieve/analytische aanbod zijn. xStation lijkt erg intuïtief en krachtig te zijn, het ondersteuningsteam was makkelijk toegankelijk, en bereid om al mijn vragen te beantwoorden. De spreads die deze broker hanteert zijn competitief, en hoewel het aanbod aan markten niet zo groot is als bij sommige andere brokers, is het aanbod van XTB meer dan genoeg voor zowel de beginnende als de gevorderde belegger.

78% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.

Uw beoordeling kan behulpzaam zijn voor andere beleggers, plaats daarom uw opmerkingen als u persoonlijke ervaringen hebt met XTB

 

 

Add a comment
YzRiYjM1Y