Kriptovaluta Kereskedés – Teljes útmutató

Idén szinte minden legalább kicsit ismert kriptovaluta ára rakétasebességgel nő. A kriptovalutákkal való kereskedés népszerűbb, mint valaha. Azonban tudatosítanunk kell, hogy a kriptovaluták piaca elég kockázatos, tehát nem mindig számíthatunk a meseszerű nyereségekre. A kereskedőnek, aki úgy dönt, hogy kriptovalutába fektet, magának kell kiderítenie, hogy mennyire ígéretes jövővel rendelkezik a kriptovaluta, amelybe be szeretné fektetni a pénzét. Biztosan nem akarja valami olyanba fektetni a pénzét, amiben nem hisz.

Ma megmutatjuk az összes alapvető lépést, amelyet kriptovaluta kereskedőként meg kell tennie. Amennyiben nem követi ezeket a lépéseket, valószínűleg nem veszi komolyan a befektetést a kriptovalutába. Először azonban vegyünk át pár alapvető, ám fontos tényt a kriptovaluták piacáról.

A kriptovaluták piaca 24/7 nyitva

A klasszikus devizakereskedéssel ellentétben a kriptovalutákkal 24/7 kereskedhet. A kriptovalutával tehát bármikor, akár hétvégén is kereskedhet és spekulálhat az áruk növekedésével vagy csökkenésével kapcsolatban. Ugyanis csak rajtunk, kereskedőkön múlik, hogy mikor kereskedünk velük.

A kriptovaluták piaca nagyon ingadozó

A kriptovaluták piaca néhány perc vagy óra alatt több tíz százalékkal növekedhet vagy csökkenhet. Ez a piac teljesen más, mint a részvénypiac vagy a hagyományos devizapiac, nekünk pedig tudatosítanunk kell, hogy amikor kriptovalutával kereskedünk, a tőkénk nagy kockázatnak van kitéve. A kriptovaluták piaca talán a legelérhetőbb piac a börzén. A belépés abszolút kezdők számára is lehetséges. Azonban fontos, hogy megértse, hogy a kriptovaluták szinte mindennapos áringadozása nem mindig előnyös a befektetők számára, de akár katasztrófát is jelenthet a kereskedő tőkéjére nézve. Megtanítunk Önnek pár tippet, hogy hogyan csökkentheti jelentősen ezt a kockázatot, de akkor is figyelembe kell vennie azt a tényt, hogy a kriptovaluták piaca nagyon ingadozó.

1. Találjon egy brókert, ahol kriptovalutákkal kereskedhet

Nem egyszerű megtalálni azt a brókert a kriptovalutákkal való kereskedéshez, ahol a legelőnyösebb feltételek vannak. A társaságokból, amelyek kriptovalutákat kínálnak, manapság már viszonylag sok van. Viszont mindegyiknek más a kínálata. Ezért fontos, hogy a választás során olyan aspektusokra koncentráljon, amelyek Önnek, mint kereskedőnek és befektetőnek fontos. Ezek közé tartozik például:

[stm_company_history][stm_company_history_item title="a) Hitelesség & Engedélyek" description="A magyar kereskedőknek arra kell koncentrálniuk, hogy az adott társaságot Európában valamelyik pénzügyi hatóság szabályozza, amely felügyeli a bróker működését. A leggyakoribb hatóság, amellyel találkozhat, a Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) vagy a brit FCA. Ezek a hatóságok egyúttal 20 000-30 000 euró értékig biztosítják a kereskedők befektetéseit a csőddel szemben."][stm_company_history_item title="b) Díjak" description="Minél kevesebb pénzt kell a díjakra szánnia, annál többet kereshet. Ezért logikus olyan társaságot keresni, amelynek a lehető legalacsonyabbak a költségei. A legtöbb bróker spreadet számol fel a létrehozott üzletért. A spread a különbség az ár között, amelyet Ön fizet a kriptovalutáért és az ár között, amelyet a bróker fizet ki, amennyiben a digitális valutát újra eladja a társaságnak. A spreaden kívül sok bróker a swapért is díjat számol fel, amelyet akkor vonnak le a számlájáról, ha pozícióban marad éjszaka is. A brókerek, amelyek swap díjat számolnak fel, elsősorban azoknak a kereskedőknek alkalmasak, akik csak napközben szeretnének kereskedni, éjszaka pedig lezárják a pozíciójukat. A társaságok, amelyek nem rendelkeznek swap díjjal, hosszútávú befektetésekre/részesedésekre alkalmasak."][stm_company_history_item title="c) Kriptovaluták, amelyekkel kereskedni szeretne" description="Amennyiben a bróker nem kínál olyan kriptovalutákat, amelyekkel kereskedni szeretne, akkor nem éri meg fiókot nyitni. Ellenőrizze, hogy a társaság, amelyet kiválasztott a kereskedésre, kínál-e olyan kriptovalutákat, amelyekkel kereskedni tervezett."][stm_company_history_item title="d) Tőkeáttétel" description="A tőkeáttétel segít Önnek több pénzt keresni még a kriptovaluták árának kisebb mozgásain is. Viszont ha az ár az ellenkező irányba indul, mint amit választott, sokat is veszíthet. A kezdőknek ezért inkább nem ajánljuk, hogy használják. A kriptovaluták piaca annyira ingadozó, hogy a szép nyereséghez nincs szükség tőkeáttétel használatára."][/stm_company_history]

Népszerű kriptopénzbrókerek

 

Pepperstone VéleményekeToro Vélemények
Kriptovaluták széles kínálataA sikeres kereskedők másolásának lehetősége
MT4, MT5, cTraderHosszútávú részesedésekre is alkalmas (amennyiben nem használ tőkeáttételt)
Demo fiók nyitásaDemo fiók nem kötelező érvényű nyitása

A CFD összetett eszközök, és a tőkeáttétel miatt a pénz gyors elvesztésének magas kockázatával járnak. A lakossági számlák 74% és 89% -a veszti el a CFD pénzkereskedést. Fontolnia kell, hogy érti-e a CFD működését, és megengedheti-e magának, hogy kockáztassa a pénz elvesztését.

2. Kriptovaluta Kereskedés - Válassza ki a kriptovalutáját

Amennyiben még nem választott kriptovalutát, amellyel kereskedni szeretne, akkor most jött el az ideje. A legkecsegtetőbb jövővel rendelkező digitális valuta kiválasztása nagyon fontos. Ugyanis nem szeretné olyan kriptovalutába befektetni a pénzét, amelyben nem hisz. A megfelelő pénznem kiválasztásához néhány alapvető tényezőre kéne koncentrálnia:

  • Infrastruktúra (Cloud tárhelyek, virtuális magánhálózat, finanszírozás stb.)
  • Technológiák (Befizetések gyors feldolgozása, egyszerű és stabil felhasználói környezet, amely könnyen adaptálható stb.)
  • Fejlesztői csapat (Tapasztalt és ügyes csapat, elegendő számú fejlesztő stb.)
  • Növekvő népszerűség (Növekvő kereslet a kriptovaluta iránt, több ember használja, média érdeklődés stb.)

A fentebb említett tulajdonságok nagyon fontosak a kriptovaluta potenciáljának meghatározásánál. Néhány aspektus fontosabb, mint a többi, de mindig teljesítsen a kriptovalutája a fent említett kritériumok közül legalább 3-at.

3. Határozza meg, hogy hol van az ár. Most alacsony vagy magas?

A kriptovaluta aktuális ára a 45 napos minimumán van? Vagy új árrekordokat döntöget? Talán ismeri a mondást, hogy adjon el magasan és vásároljon alacsonyan. És éppen ezt fogjuk igyekezni elérni. Ezt most egy példán mutatjuk meg, hogy mire gondolunk. A következő grafikon az Ethereum mozgását mutatja 2017 elejétől egészen 2017. június 12-ig.

Hölgyeim és uram, ez tényleg szuperül néz ki, nem i gaz? Az ár állandóan felfelé kúszik, a befektetésnek nyereségesnek kéne lennie…

Tényleg így nézett ki, de rögtön ezután az Ethereum ára egy hónap alatt a felére esett vissza. Igen, igaz, hogy megeshet, amikor egy adott kriptovaluta jó technológiával, finanszírozással és médialefedettséggel hosszú ideig felfelé nő. Az ilyen befektetések főleg a kezdő kriptovaluta kereskedők számára nagyon rizikósak, mert a kezdők elég nehezen tudják meghatározni, hogy milyen sokáig fog még a kriptovaluta ára növekedni. Kezdő kereskedőként biztosan nem akarja a kriptovaluták árcsúcsát üldözni, vagy a hamis optimizmussal sodródni, amely az egyik oka, hogy miért növekszik folyton a kriptovaluták ára.

4. A kriptovaluta-kereskedelem megközelítésének legjobb módja, nemcsak kezdők számára

Minden idők egyik legismertebb és legsikeresebb befektetője, Warren Buffet egykor ezt mondta:

Be Fearful When Others Are Greedy and Greedy When Others Are Fearful

Ami szabad fordításban magyarul annyit tesz: „Félj, amikor mások kapzsik és légy kapzsi, amikor mások félnek“. Ez egy nagyszerű módszer, hogyan közelítsük meg a kriptovaluták piacát. Mások viszonylag olcsón szabadulnak meg a pénznemüktől? Szuper! Lehet, hogy éppen ez a megfelelő időszak olcsón bevásárolni. A piacon hamis optimizmus uralkodik és Ön mindig helyzetben van? Jó, lehet, hogy most jött el az ideje, hogy mérlegelje az üzlet biztonságos bezárását, tisztességes nyereséggel a fiókján.

5. Milyen áron adjam el újra a kriptovalutát?

Kriptovalutát akkor vásárolunk, amikor úgy gondoljuk, hogy az ára éppen alacsony. Azonban amint nyílt pozíciónk van és az ár jó irányba tart, akkor át kell gondolni, hogy milyen értéknél kell elhagynunk. Nem éri meg ugyanis minden áron megtartani a pénzt, kivéve, amikor már régóta nincs olyan értéke. A legjobb pillanat a távozásra, amikor az ár túl magasan van és a befektetők sodródnak a trenddel. Hogyan döntse el, hogy mikor érdemes újra eladni a brókernek a kriptovalutát? Az egyik módszer, hogy felteszi magának a kérdést „Őszintén úgy gondolom, hogy ennek a kriptovalutának nagyobb az értéke, mint az aktuális ára?“. Ha nem gondolja, hogy az ár tovább növekedhet, akkor hagyja el az üzletet.

6. Kriptovaluta Kereskedés - Mi befolyásolhatja a kriptovaluták árát

Az alapvető hírek rendesen megmozgathatják a kriptovaluták árát, valamint a növekvő vagy csökkendő trendek keletkezésének okai is lehetnek. Az alábbiakban átvesszük azokat a híreket, amely mindig megmozgatják a piacot és amelyekre mindig gondolnia kell.

[stm_company_history][stm_company_history_item title="a) Kormányok rendeletei" description="Bármikor valamelyik kormány nyilatkozatot tesz a kriptovaluták szabályozásával kapcsolatba, a digitális valuta értéke mindig reagál rá. Emlékszik rá, amikor Kínában betiltották az ICO-t? (induló startup projektek finanszírozásának módja, amely új kriptovalutákat hoz létre). A Bitcoin és további kriptovaluták ára jelentősen leesett. Nagyon fontos figyelni ezen eseményeket és abban az esetben is, ha csak kezdő a kriptovalutákkal való kereskedésben."][stm_company_history_item title="b) Média és más befolyásoló tényezők" description="A kriptovaluták ára arányosan növekszik a pozitív médialefedettséggel, egyszerűen azért, mert több ember fog érdeklődni a kriptovaluta iránt és többen lesznek hajlandók megvásárolni. A média mellett nem szabad azonban megfeledkeznünk az egyes influencerekről sem (személyiségekről a szakterületükön, akiket az emberek követnek). Vegyük például Jamie Dimontot, a legnagyobb amerikai bank, J.P. Morgan vezérigazgatóját, aki nyilvánosan kijelentette, hogy szerinte a Bitcoin csalás, amely egyszer majd kipukkad. Ezután a hír után a Bitcoin piaca jelentősen esett. J. Dimont ezután számos negatív kommentár érte arra utalva, hogy manipulálni akarta a Bitcoin árát."][stm_company_history_item title="c) A kriptovaluták szélesebb körű elfogadása, projektet támogató új cégek" description="Az Amazon, az eBay, valamelyik másik webáruház vagy egyéb nemzetközi cég épp bejelentette, hogy mostantól Bitcoinban is lehet náluk fizetni a termékekért/szolgáltatásokért? Szuper! Talán már tudja, hogy milyen hatása lesz a kriptovaluták piacára. Hasonlóképpen, ha a Microsoft, az Intel vagy más hasonló óriás úgy dönt, hogy a jóhírnevét vagy pénzügyi támogatást nyújt a kriptovalutának, akkor a kriptovaluta értéke hamarosan ugrásszerűen növekszik."][stm_company_history_item title="d) Technológiai változások és innovációk" description="Minden új változással a technológiában nagy az esélye, hogy a kriptovaluta ára változni fog. Az, hogy milyen nagy a hatása a kriptovaluta értékére, az implementált változáson fog múlni. Ha például egy új biztonsági protokollt indítanak, amely alapvetően megváltoztatja a platform biztonságát és ezáltal a kriptovalutákat, akkor valószínű, hogy ez az újdonság pozitív hangulatot alakít ki a piacon."][stm_company_history_item title="e) A többi piac állapota" description="Nem szabadna meglepetésnek lennie, hogy a kriptovaluták a többi piac változásaira is reagálnak. Régebben növekvő trendet figyelhettük meg a kriptovaluták piacán, miközben a többi piac visszaesett. Az arany és a japán jen ma már nem az egyetlen olyan eszköz, amelyet a menedékhelyek („safe havens“) közé sorolunk."][/stm_company_history]

Add a comment
NTU0M